NEUROMARKETING

2 Yorum
16 Ağustos 2014
Kategori Bireysel Gelişim, Nörobilim, Sağlık
Etiketler , , , ,
Paylaş

genler2

 

Bilim kolektif bilinci ve ailemizde yer alan kalıplaşmış davranış veya olayları tam olarak açıklayamıyordu, ta ki son araştırmalara kadar…

Atlanta’daki Emory Üniversitesi’nde yapılan araştırmaların sonucuna göre DNA’larımız bazı bilgileri taşıyabiliyor. Deneylerde kullanılan fareler yaşadıkları korkulu bir deneyimi bir sonraki jenerasyona DNA yoluyla aktarmışlar.

Yetkililere göre bu durum ailemizden ve atalarımızdan onların yaşadıkları olumsuz deneyimleri ve bunun neticesinde ortaya çıkan yükleri taşıyabileceğimiz ihtimalini ortaya koyuyor.

Jung’un geliştirdiği Kolektif Bilinç görüşlerinin bir kısmını destekleyen bu bulgular, Alman Psikolog Bert Hellinger Zulu Kabilerindeki şamanik çalışmalardan esinlenerek keşfettiği Sistem Konstelasyonu (Aile Konstelasyonu/Dizimi) bireylerin tanıdığı veya hiç tanımadığı aile fertlerinden psikolojik yükler taşıdığını ortaya koyuyor.

Londra Üniversitesi Genetik Uzmanı Profesör Marcus Pembrey, bu araştırmalarda ortaya çıkan sonuçların hafızanın biolojik transferi üzerine sağlam deliller verdiği söylüyor. Pembrey’e göre bu, nesiller boyunca süre gelen korku, endişe, travmatik düzensizliklerin jenerasyonlar boyunca nasıl süregeldiğini açıklıyor.

Bu, sağlık ve terapi sektörünün üzerinde önemli durması gereken bir durum:

Artık kişiler sadece bireysel değil, bütünsel bir bakış açısı ile iyileşebilirler.

Her ne kadar deneylerin sonuçları insan genleri üzerinde netleşmemişse de, kuantum fiziği ve psikoloji deki gelişmeler bizlerin bu konudaki sezgilerini destekliyor. Artık düşüncenin genlerimizdeki kodu değiştirdiğine dair iddialar mevcut.

Ancak sadece bilimsel keşiflere inanan ve bu tip konularda sezgilel hareket etmeyenlerin sorularına cevaplar ilerideki araştırmalarda gelecek gibi gözüküyor:

DNA’larımız atalarımızdan gelen hatıraları taşıyor mu?
Bunun sebebi insanlığın ruhsal evrimini tamamlamak mı?
Biz bunları keşfedip çözdükçe bizden sonraki jenerasyon da gen değişikliği oluyor?

“Genlerimizin Hafızası Var Mı?” için 2 yanıt

  1. Güngör Boztepe dedi ki:

    Bence, DNA’larımız atalarımızdan gelen hatıraları taşıyor olabilir. Spirütüel bilgiler de bu tezi destekliyor gibi. .Sebebi de ruhsal evrimi tamamlamak .Tasavvuf bilgilerinde de uygunluk var. Hakikati bulmak, hakla hak olmak gibi..Biz bunları çözdükçe de sonraki jenerasyonda gen değişikliği olabilir. Dikkat edersek yeni nesil bizlerden daha akıllı ve elektronik aletlere çok çabuk adapte olabiliyorlar.. Selâmlar..

  2. Deniz Öztaş dedi ki:

    Üstadım,
    Değerli yorumunuz için teşekkürler.
    Katılıyorum.
    Sevgiler, Saygılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Hakkında

“BEYNİNİ OKUYAN ADAM”

Deniz Öztaş; TED Ankara Koleji, ODTÜ Makine ve ODTÜ İşletme Yüksek Lisansı ile 18 senelik eğitim hayatında öğrendiklerini 2006 sonrasında unutma sürecine girip, yeniden öğrenmeyi seçti, yeniden bir yolculuğa başladı...

Devamı...

NeuroMarketing Business Association Resmi İş Ortağı

neuromarketing business association

Takip Et

Popüler Yazılar

  • Zihnimizde Kaç Kişi Var?

      Şu ana kadar beyni üç ana kısımda inceledik; eski beyin (sürüngen), orta beyin (memeli) ve yeni beyin (mantık)… Eski beyin, sürüngen beynimiz ve en ilkel olmasına rağmen büyük patron olan ve kendini guvende hissetmediği zaman kontrolü başka kimseyen bırakmayan kısım. Orta beyin ise duygusal olan memeliler ile benzeşen kısım. Yeni beyin ise özellikle hiç bir canlıda bu kadar gelişmemiş... Devamı »

  • İlk Müşteriniz Çalışanınız

    Ürününüz ne olursa olsun, son kullanıcıya ulaşana kadar bir çok çalışanız ve sizin için satış yapan bir firmanın elinden geçer ürün. Tüm bu yolculuk boyunca emek sarf eden insanların sizin ürününüzü satmaları için iyi bir neden’leri olması gerekir. Sadece para kısa dönemli ve kalıcı olmayan bir faktördür. Daha iyi bir maaş, daha ucuz bir ürün her şeyi bir anda alt... Devamı »

  • Bilinçaltı ve Müşteriyi Okumak

    Zihinsel Pazarlamanın işi beyinle, dolayısıyla zihinle… Zihni ise bilinçli ve bilinçsiz, daha doğrusu bilinç ve bilinçaltı oluşturuyor. Bilinçaltı ismi ile Google ‘görsel’ olarak araştırdığınızda karşınıza ürpertici görseller çıkabiliyor. Bunun en temel sebebi anlamadığımız, elde tutamadığımız kavramlardan genellikle korkuyor olmamız. Psikolog Scott Peck’in tabiri ile zihnimizi toplam bir daire oluşturursa, bilinçaltı bu dairenin %95 veya biraz daha fazlasını temsil etmektedir. Eğer... Devamı »

  • Dikkat Dağınıklığı ve Dürtüler mi? Prefrontal Korteks!

    Zihnimiz… Biz mi onu kullanıyoruz, o mu bizi? Amacı bizi hayatta tutmak, bu sebeple asgari düzeyde enerj harcayarak bizi hayatta tutacak ve türümüzü devam ettirecek kararlarımızı otomatik olarak bilinçaltından veriyor… Biz farkında değilsek onun kararları doğrultusunda yaşıyoruz hayatımızı. Özgür iradenin olmadığını sorgulayan birçok kişinin düştüğü tuzak zihnin gözlemleyebildiğimizin farkında olmamak. Gözlemleyebiliyoruz, gözlemliyorsak ondan farklı bir şeyizdir. Onun davranışlarını izler ve... Devamı »

  • Kaygı ve Saplantı mı? Singulat Sistem!

    Hayat, devamlı bir hareket ve değişim demektir. Sabit ve sert gözüken kaya bile atom seviyesinde titreşim ve hareket halindedir. Bunun aksine zihnimiz, özellikle sürüngen beynimiz bizi hayatta tutmak ve güvenli bir ortam sağlamak için değişiklikten hiç hoşlanmaz. Bunun aşırı düzeyde olması ise bize ciddi sıkıntılar yaratabilir. Bu konu ile ilgili sağlıklı çalışması gereken bölge ise pek duymadığınız bir kısımdır: Singulat... Devamı »