NEUROMARKETING

Etiket: Yaratıcılık

Yorum Yok
25 Nisan 2019
Kategori Pazarlama

Çocukken dik cam şişedeki ketçapları hatırlıyorsanız, muhtemelen 60’lı veya 70’li yıllarda doğmuş olmalısınız. O dönemde ketçap koymak ustalık ve sabır gerektiren bir işti. Fazla acele ederseniz asla gelmez veya yanlış bir anda şişeye arkadan vurursanız fazla dökülür! Bazen de hiç istemek de bir bıçak veya çatalın arkasını kullanıp ketçaba ulaşmaya çalışırdık. Tarihte bu durumu avantaja çevirmeye çalışan Dünyaca ünlü markalar… Devamı »

Yorum Yok
24 Ekim 2018
Kategori Nörobilim, Yönetim

Alan Watts der ki; “Eğer iş eğlenceli olsaydı, kimse bunun için  size ücret ödemezdi.” Her zaman doğru mu? Genellikle cevabımız evet olabilir. Günümüzün iş hayatındaki en büyük problemlerden biri kişilerin motivasyonunun düşük olmasıdır. İşinizi eğlenerek yapıyorsanız motivasyonunuz yükselir. Peki bu nasıl mümkün olabilir? Bunun için çalıştığınız iş yerinde ve takımda öncelikle güven ve ortak amaç olmalıdır. Bu iki faktör Kabile… Devamı »

Yorum Yok
28 Ekim 2017
Kategori Pazarlama, Yönetim

Rekabet artıkça, hedefleri gerçekleştirmek daha da zor hale gelmeye başladı. Daha çok satmak için düşen fiyatlar, karlılığı daraltırken; karlılığın en azından pozitif bir oranda olması için masraflar kısılmakta… Bu da genellikle tanıtım harcamaları, eğitimler ve insan kaynakları anlamı gelmekte. Sonuç olarak yeniden ürün yaratmak için kaynakların azalması ve içine girilen kısır döngü… Peki çözüm ne olmalı? Bir çok başarı firma… Devamı »

Gezegenimizdeki en ilginç hayvanlardan bir tanesi bir çeşit su canlısı; deniz üzümü (sea squirt)… Bu canlı belli bir olgunluğa gelene kadar hareket ediyor ve her hareket eden canlı gibi basit de olsa beyin diyebileceğimiz bir sinir sistemine sahip. Belli bir boyuttan sonraki hayatını bir kayanın üzerine yapışarak sabit bir şekilde yaşar. İlginç olan bu hayvanın kayaya yapışması ve sabştlenmesi bittikten… Devamı »

Yorum Yok
17 Nisan 2015
Kategori Nörobilim, Oyun, Yönetim

Hala oyun oynuyor musunuz? Yoksa oyun oynamak sadece çocukların tekelinde mi olmalı? Yoksa siz de o bekar arkadaşlarınızla bir araya gelip kafa dağıtmak için sık sık oyun mu oynuyorsunuz? Yoksa ufak çocuğunuz var da, onunla oyun oynamaya bayılıyor musunuz? Oyun, tabiatta hareket eden bir çok canlının gelişiminde önemli bir rol oynar. Oyunun derecesi de beynin kapasitesi ile doğru orantılı olarak artmaktadır…. Devamı »

Zihnimiz… Biz mi onu kullanıyoruz, o mu bizi? Amacı bizi hayatta tutmak, bu sebeple asgari düzeyde enerj harcayarak bizi hayatta tutacak ve türümüzü devam ettirecek kararlarımızı otomatik olarak bilinçaltından veriyor… Biz farkında değilsek onun kararları doğrultusunda yaşıyoruz hayatımızı. Özgür iradenin olmadığını sorgulayan birçok kişinin düştüğü tuzak zihnin gözlemleyebildiğimizin farkında olmamak. Gözlemleyebiliyoruz, gözlemliyorsak ondan farklı bir şeyizdir. Onun davranışlarını izler ve… Devamı »

Yorum Yok
5 Aralık 2013
Kategori Pazarlama, Yönetim

    En rasyonel ve mantıklı olduğunu iddia edenler, en ayakları yere basanlar bile zaman zaman, “Falcıya inanma ama falsız da kalma” der. Zihin, kendini var etmeye çalışır. Zihnin, egonun en temel korkusu, ölüm korkusudur. Ne kadar egosal dürtü varsa, temelinde ölüme dayanır. Eğer insana sadece bir hayvan olarak baksaydık, insan, bu dünyadan gideceğini bilen tek canlıdır. Bu da ego’nun… Devamı »

Hakkında

“BEYNİNİ OKUYAN ADAM”

Deniz Öztaş; TED Ankara Koleji, ODTÜ Makine ve ODTÜ İşletme Yüksek Lisansı ile 18 senelik eğitim hayatında öğrendiklerini 2006 sonrasında unutma sürecine girip, yeniden öğrenmeyi seçti, yeniden bir yolculuğa başladı...

Devamı...

NeuroMarketing Business Association Resmi İş Ortağı

neuromarketing business association

Takip Et

Popüler Yazılar

  • Zihnimizde Kaç Kişi Var?

      Şu ana kadar beyni üç ana kısımda inceledik; eski beyin (sürüngen), orta beyin (memeli) ve yeni beyin (mantık)… Eski beyin, sürüngen beynimiz ve en ilkel olmasına rağmen büyük patron olan ve kendini guvende hissetmediği zaman kontrolü başka kimseyen bırakmayan kısım. Orta beyin ise duygusal olan memeliler ile benzeşen kısım. Yeni beyin ise özellikle hiç bir canlıda bu kadar gelişmemiş... Devamı »

  • İlk Müşteriniz Çalışanınız

    Ürününüz ne olursa olsun, son kullanıcıya ulaşana kadar bir çok çalışanız ve sizin için satış yapan bir firmanın elinden geçer ürün. Tüm bu yolculuk boyunca emek sarf eden insanların sizin ürününüzü satmaları için iyi bir neden’leri olması gerekir. Sadece para kısa dönemli ve kalıcı olmayan bir faktördür. Daha iyi bir maaş, daha ucuz bir ürün her şeyi bir anda alt... Devamı »

  • Bilinçaltı ve Müşteriyi Okumak

    Zihinsel Pazarlamanın işi beyinle, dolayısıyla zihinle… Zihni ise bilinçli ve bilinçsiz, daha doğrusu bilinç ve bilinçaltı oluşturuyor. Bilinçaltı ismi ile Google ‘görsel’ olarak araştırdığınızda karşınıza ürpertici görseller çıkabiliyor. Bunun en temel sebebi anlamadığımız, elde tutamadığımız kavramlardan genellikle korkuyor olmamız. Psikolog Scott Peck’in tabiri ile zihnimizi toplam bir daire oluşturursa, bilinçaltı bu dairenin %95 veya biraz daha fazlasını temsil etmektedir. Eğer... Devamı »

  • Dikkat Dağınıklığı ve Dürtüler mi? Prefrontal Korteks!

    Zihnimiz… Biz mi onu kullanıyoruz, o mu bizi? Amacı bizi hayatta tutmak, bu sebeple asgari düzeyde enerj harcayarak bizi hayatta tutacak ve türümüzü devam ettirecek kararlarımızı otomatik olarak bilinçaltından veriyor… Biz farkında değilsek onun kararları doğrultusunda yaşıyoruz hayatımızı. Özgür iradenin olmadığını sorgulayan birçok kişinin düştüğü tuzak zihnin gözlemleyebildiğimizin farkında olmamak. Gözlemleyebiliyoruz, gözlemliyorsak ondan farklı bir şeyizdir. Onun davranışlarını izler ve... Devamı »

  • Kaygı ve Saplantı mı? Singulat Sistem!

    Hayat, devamlı bir hareket ve değişim demektir. Sabit ve sert gözüken kaya bile atom seviyesinde titreşim ve hareket halindedir. Bunun aksine zihnimiz, özellikle sürüngen beynimiz bizi hayatta tutmak ve güvenli bir ortam sağlamak için değişiklikten hiç hoşlanmaz. Bunun aşırı düzeyde olması ise bize ciddi sıkıntılar yaratabilir. Bu konu ile ilgili sağlıklı çalışması gereken bölge ise pek duymadığınız bir kısımdır: Singulat... Devamı »